5. maaliskuuta 2016

Jurytyksen tulos

Hyvät näyttelyyn osallistujat

Kiitos mielenkiinnosta  AJAT ON -käsi- ja taideteollisuusalan näyttelyä kohtaan.

Jurytykseen saapui teoksia 16 osallistujalta. Teoksia oli yhteensä 32, joista hyväksyttiin näyttelyyn 24. Jurytys oli 23.2. osoitteessa Lounais-Suomen ammattiopisto, Novida, Ylistaronkatu 36.

Juryttäjinä toimivat kuvataiteilija Eeva Maria Salo ja muotoilija Jyrki Jaatinen. 

Juryttäjille annettiin taulukko, johon oli hakulomakkeista koottu teosten nimet, tekniikka, materiaalit ja koot. Tekijän nimi pysyi salassa juryttäjiltä. Pöydille oli levitetty väljästi osallistujien teosten kuvat ja nimet ja niiden perusteella jurytys tehtiin.

Juryttäjät arvioivat teoksia käyttäen kriteereinä esteettisyys, uutuusarvo, tarinallisuus, tekninen osaaminen ja funktio. Juryttäjien mielestä tarinallisuus ilmeni hyvin teoksissa ja niiden nimissä. Erityisesti juryttäjät painottivat teosten uutuusarvoa ja esteettisyyttä. Osa teoksista ei kuitenkaan täyttänyt näitä kriteerejä.

Teoksia valittiin
Näyttelyyn tuli valituksi teoksia seuraavilta tekijöiltä:

Sari Aalto, Aune Hongisto, Anna-Kaisa Huotari, Terezia Juhászné, Mari Karjalainen, Katariina Kotro, Mia Laine, Tarja Lammela, Liisa Lehtonen, Maija Muhonen, Sanna Mäkeläinen, Riitta Mäki, Kristiina Nyman, Kristiina Stigell, Ulla Sundqvist-Uusitalo, Laura Tolonen